ANAHATA
HELANDE CENTRUM

Terapier

BOWEN TERAPI

Bowen terapi är ett terapeutiskt kroppsarbete, ett system av subtila och exakta rörelser över muskler, senor, nerver och bindvävshinna. Det är inte en massage, akupressur eller kiropraktik. Det finns ingen manipulation, justering eller kraft som används.

Det är en mycket effektiv smärtbehandling, för en hel del rygg-, nacke-, axlar-, muskler och ledtillstånd. Man kan behandla ryggproblem, whiplash skada, frusen axel, karpaltunnelsyndrom, tennis och golfspelarens armbåge, höftsmärta, ryggskott och ischias, knäproblem, muskelkramp, restless legs syndrom, Phantom Limb Pain, hälsporre, kroppsställnings problem, idrotts relaterade skador, kronisk trötthet och energibrist. Bowen terapi har också en anmärkningsvärt positiv effekt på stressrelaterade tillstånd.

Några milda rörelser som görs över ovannämnda strukturer följs av några viloperioder för att låta kroppen “hantera” behandlingen. Ibland kan patienten under dessa pauser känna att subtila svar och finjusteringar äger rum. Behandlingarna utförs vanligen över lätta kläder och kan variera från 30 till 50 minuter. Sessionerna är vanligtvis en vecka från varandra och ofta behöver patienterna bara några sessioner.

EMMETT TERAPI

Emmett terapi är en speciell, mjuk och säker, form av muskelavslappnande terapi, som innefattar applikationer av lätt tryck vid specifika punkter. Terapin används för att behandla smärtan och obehagskänslorna, förbättra kroppsrörelsen, återställa ett positivt känslomässigt tillstånd och förbättra livskvaliteten.

Emmett-terapin används för att behandla nacke- och axelobehag, hjälpa till med migrän, huvudvärk och bihålebesvär, förbättra begränsningarna i höft-, knä- och fotleder, hjälpa med underarm tillstånd och gripstyrka, förbättra kroppssymmetri, kroppsflexibilitet och balans. Den kan också behandlas lung- och andningstillstånd samt graviditet och spädbarnsålder relaterade problem.

Denna kroppsterapi är utformad för att erbjuda snabb lindring från smärta och obehag. Gynnsamma effekter uppfattas vanligen före slutet av den första behandlingen. Terapeuten använder en kombination av mjuka rörelser och lätt tryck, vilket möjliggör för patientens kropp att återgå till ett balanserat tillstånd. Behandlingen utförs vanligen över lätta kläder och tar vanligtvis mellan 15 och 50 minuter. Resultaten kan vara nästan omedelbara. De flesta patienter märker dramatiska förändringar i flexibilitet, balans, smärtnivåer, rörelseförmågor, andning och andra funktioner beroende på de arbetade områdena.

 

NST - Neurostructural Integration Technique

NST – Neurostructural Integration Technique är en teknik som genom stimulering av de centrala och perifera autonoma nervsystemen behandlar en del fysiologiska rubbningar och ger kroppen möjligheten att återhämtar sig på många nivåer och därmed återvända till och behålla homeostasen (balansen).

NST använder en serie mjuka rörelser på specifika muskler eller vid exakta punkter på kroppen för att skapa ett energiflöde och vibrationer mellan dessa punkter. Detta gör det möjligt för din kropp att kommunicera bättre med sig själv och balansera andra vävnader, muskler och organ.

Verkningsmekanismen är sannolikt via det autonoma nervsystemet, vilket gör att kroppen bättre kan utföra sina många funktioner på det sätt som den utformades för.

NST görs med en lätt beröring och kan göras genom kläder. Det finns pauser mellan uppsättningarna för att låta din kropp assimilera energin och vibrationerna.

ACCESS CONSCIOUSNESS (BARS TERAPI)

Det finns energiband som går igenom och runt våra huvud som kopplar samman olika aspekter av våra liv. De lagrar den elektromagnetiska komponenten av alla tankar, idéer, attityder, beslut och övertygelser som vi någonsin haft om någonting.

Till exempel, varje tanke du någonsin har haft om pengar som du ansåg viktig, lagras energin av den tanken i bandet “Pengar”. Det finns band för läkning, kropp, kontroll, medvetenhet, kreativitet, makt, åldrande, sex och pengar. 32 olika i alla. Varje band motsvarar den aspekten eller området i ditt liv som det heter.

När man fungerar från förutbestämda punkter om vad som är möjligt och vad som inte är möjligt i livet, och man definierar det strikt om hur världen fungerar, man inte kan vara medveten om något som inte matchar de redan “bestämda” synpunkterna och utvärderingarna. Varje tanke, idé, inställning, beslut eller tro som du har fixat på plats stelnar energin och begränsar din förmåga att förändra någonting i det här området. Om man ändrar den energin, man ändrar hur den delen av livet “dyker upp”.

Behandlingsarbetet på dessa band hjälper till att rensa bort energin som är låst i specifika område eller aspekter av ditt liv. Den är en oerhört vårdande och avkopplande process, som röjer begränsningar i alla delar av ditt liv, utan ansträngning. Det handlar inte om vad du gör, utan det handlar om att ändra energin av hur du fungerar i livet som gör att förändringen kan manifestera med stor lätthet.

THE CRYSTAL BED THERAPY

Utvecklat av John of God, kristallbädden använder brasilianska Vogel-precisionsskärkvartskristaller för att generera färg- och ljusbehandling för att rengöra, rensa och höja vibrationen i dina chakras.

De helande effekterna av kristallbäddbehandling:

  • Lugnar ner och balanserar ditt nervsystem
  • Hjälper till att återställa funktionen av ditt hormonella system
  • Släpper ut negativa känslor som depression, sorg, rädsla, ilska
  • Rensar den fysiska och andliga kroppen av negativa energier som blir knutna till ditt energifält
  • Öppnar alla energicentren och rensar eventuella blockeringar av energiflöde genom meridianer
  • Stimulerar utvecklingen av din andliga medvetenhet
  • Justerar centren och korrigerar axeln på varje chakra
  • Balanserar och rensar i helhet din ande, kropp och sinne.